Svensk bruschetta

Svensk bruschetta

– Förrätter –

Svensk bruschetta

Svensk bruschetta
Dela med sig

– Antal personer –

4 personer

– Tidsåtgång –

20 min

 – Svårighet ​-

Mycket lätt

Ingredienser

  • 4 brödkakor getost
  • 1 zucchini
  • 1 aubergine
  • 3 msk olivolja
  • örtblandning eller oregano
  • peppar
  • akacia-honung

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 °C.
  2. Skär grönsakerna i små tärningar och blanda dem i en salladsskål med olivoljan.
  3.  Lägg skivor av getost på brödkakorna och täck sedan generöst med grönsaksblandningen.
  4. Krydda med valfria örter och peppar.
  5. Ställ in i ugnen i 10 minuter. Osten skall börja smälta och grönsakerna få lite färg.
  6. Ta ut dem ur ugnen och häll över honung efter smak.

“ Kan serveras som de är eller med en sallad. ”

Rödbetshummus med pumpafrön & honung

Rödbetshummus med pumpafrön & honung

– Förrätter –

Rödbetshummus med
pumpafrön & honung

Rödbetshummus med pumpafrön & honung
Dela med sig

– Antal personer​ –

6 personer

– Tidsåtgång ​-

15 min

– Svårighet –

Mycket lätt

Ingredienser

  • 1 mellanstor kokt & skalad rödbeta
  • juice från 1 citron
  • 1 msk blomsterhonung
  • 1 vitlöksklyfta
  • ½ knippe platt persilja
  • 260 g kikärter
  • en hackad kvist koriander
  • 1 msk tahini (sesampasta)
  • 1 msk crème fraîche
  • pumpafrön
  • olivolja
  • salt & peppar

Så här gör du

  1. Skär rödbetan i stora bitar och lägg dem i en mixer med den krossade vitlöken.
  2. Häll på kikärtorna, citronjuicen, honungen och crème fraiche. Blanda på medelhög hastighet medan du långsamt tillsätter olivoljan.
  3. Salta och peppra, och dekorera med persiljan.

Lax- och avokadokarpaccio med Lune de Miel® citronblomshonung

Lax- och avokadokarpaccio med Lune de Miel® citronblomshonung

– Förrätter –

Lax- och avokadokarpaccio
med Lune de Miel®
citronblomshonung

Dela med sig

– Antal personer –

4 personer

– Tidsåtgång –

15 min

– Svårighetsgrad –

Mycket lätt

Ingredienser

  • 400 g laxfilé
  • 2 avokador
  • 3 cm färsk ingefära
  • juice från en grön citron
  • 1 msk citronblomshonung
  • 1 msk sesamfrön
  • några kvistar platt persilja
  • salt, peppar

Så här gör du

  1. Filéa den mycket färska laxen med hjälp av en vass filékniv.
  2. Skala avokadon och skär den också i skivor.
  3. Häll citronjuicen över dem och lägg dem på ett fat med laxen.
  4. Strö över finriven färsk ingefära och sesamfrön, salta och peppra, och ringla över citronblomshonung.
  5. Dekorera med plattpersiljan.

“ Att avnjutas direkt!​ ”

All vår honung är kontrollerad och garanterad*