av contact@agence-a.fr | maj 6, 2020
– Antal personer –
6 personer
Ingredienser
- 250 g mjöl
- 1 påse torrjäst
- 2 ägg
- 3 msk mjölk
- 2 msk vatten
- 2 ägg
- 100 g smält smör
- 4 msk blomsterhonung
- 10 cl crème fraîche
- 1 tsk salt
- 2 nypor kanel
Så här gör du
- Blanda mjölet och jästen i en bunke.
- Tillsätt rumstempererad mjölk och vatten, och knåda i 1 minut med elvisp eller matberedare.
- Blanda i honungen, saltet och äggen och knåda i 10 minuter.
- Vänd långsamt i det smälta smöret och knåda tills degen är jämn.
- Häll degen i en smörad och ströad kakform och fördela med handen degen i hela formen.
- Låt jäsa i 25 °C. i 1 timme.
- Använd fingret för att trycka små hål i degytan med några centimeters mellanrum.
- Fyll hålen med crème fraîche och pudra över med florsocker och kanel.
- Ställ in i ugnen, 180 °C i 35 minuter.
- Ta ur kakan ur formen direkt när den tas ur ugnen.
av contact@agence-a.fr | mar 27, 2020
– Antal personer –
6 personer
Ingredienser
- 4 msk citronblomshonung eller blomsterhonung
- ca 6-7 frön av grön kardemumma
- lite ströbröd, lite florsocker
- 65 g mjöl
- 2 ägg
- 200 g mandelpulver
- 100 g normalsaltat smör i små mjuka tärningar
- 2 skalade äpplen skurna i små tärningar
Så här gör du
- Öppna kardemumma-fröna, ta ut de svarta fröna inuti och krossa dem i en mortel.
- Häll de krossade fröna i en bunke och blanda med hälften av honungen och äpplena, och ställ åt sidan.
- Smörj och ströa en kakform.
- Häll mandelpulvret och smöret i en annan bunke. Arbeta ihop mandeln och smöret med händerna tills de formar en jämn deg.
- Lägg till ägget ett och ett, därefter mjölet och resten av honungen. Blanda väl.
- Häll smeten i formen och täck den med äppelblandningen.
- Ställ in i ugnen, 190 °C, 40-45 minuter.
- Låt kakan svalna i formen innan du tar loss den och pudra med florsocker. Du kan strö över mandelspån om du vill, och byta ut florsockret mot honung.
Tips: Kakan jäser nästan inte alls; det är normalt.
Senaste kommentarer