– Frukost / efterätter –
Kanel- och honungskrans



– Antal personer –
6 personer

– Tidsåtgång-
2 timmar

– Svårighet –
Lätt
Ingredienser
- 250 g mjöl
- 1 påse torrjäst
- 2 ägg
- 3 msk mjölk
- 2 msk vatten
- 2 ägg
- 100 g smält smör
- 4 msk blomsterhonung
- 10 cl crème fraîche
- 1 tsk salt
- 2 nypor kanel
Så här gör du
- Blanda mjölet och jästen i en bunke.
- Tillsätt rumstempererad mjölk och vatten, och knåda i 1 minut med elvisp eller matberedare.
- Blanda i honungen, saltet och äggen och knåda i 10 minuter.
- Vänd långsamt i det smälta smöret och knåda tills degen är jämn.
- Häll degen i en smörad och ströad kakform och fördela med handen degen i hela formen.
- Låt jäsa i 25 °C. i 1 timme.
- Använd fingret för att trycka små hål i degytan med några centimeters mellanrum.
- Fyll hålen med crème fraîche och pudra över med florsocker och kanel.
- Ställ in i ugnen, 180 °C i 35 minuter.
- Ta ur kakan ur formen direkt när den tas ur ugnen.