– Frukost / efterätter –

Kanel- och honungskrans

Kanel- och honungskrans
Dela med sig

– Antal personer –

 6 personer

– Tidsåtgång​-

2 timmar

– Svårighet​ –

Lätt

Ingredienser

  • 250 g mjöl
  • 1 påse torrjäst
  • 2 ägg
  • 3 msk mjölk
  • 2 msk vatten
  • 2 ägg
  • 100 g smält smör
  • 4 msk blomsterhonung
  • 10 cl crème fraîche
  • 1 tsk salt
  • 2 nypor kanel

Så här gör du

  1. Blanda mjölet och jästen i en bunke.
  2. Tillsätt rumstempererad mjölk och vatten, och knåda i 1 minut med elvisp eller matberedare.
  3. Blanda i honungen, saltet och äggen och knåda i 10 minuter.
  4. Vänd långsamt i det smälta smöret och knåda tills degen är jämn.
  5. Häll degen i en smörad och ströad kakform och fördela med handen degen i hela formen.
  6. Låt jäsa i 25 °C. i 1 timme.
  7. Använd fingret för att trycka små hål i degytan med några centimeters mellanrum.
  8. Fyll hålen med crème fraîche och pudra över med florsocker och kanel.
  9. Ställ in i ugnen, 180 °C i 35 minuter.
  10. Ta ur kakan ur formen direkt när den tas ur ugnen.

All vår honung är kontrollerad och garanterad*