– Frukost / efterätter –

Kaka med äpplen

Kaka med äpplen
Dela med sig

– Antal personer​ –

6 personer

– Tidsåtgång​ –

1 timme

– Svårighet​ –

Lätt

Ingredienser

  • 4 msk citronblomshonung eller blomsterhonung
  • ca 6-7 frön av grön kardemumma
  • lite ströbröd, lite florsocker
  • 65 g mjöl
  • 2 ägg
  • 200 g mandelpulver
  • 100 g normalsaltat smör i små mjuka tärningar
  • 2 skalade äpplen skurna i små tärningar

Så här gör du

  1. Öppna kardemumma-fröna, ta ut de svarta fröna inuti och krossa dem i en mortel.
  2. Häll de krossade fröna i en bunke och blanda med hälften av honungen och äpplena, och ställ åt sidan.
  3. Smörj och ströa en kakform.
  4. Häll mandelpulvret och smöret i en annan bunke. Arbeta ihop mandeln och smöret med händerna tills de formar en jämn deg.
  5. Lägg till ägget ett och ett, därefter mjölet och resten av honungen. Blanda väl.
  6. Häll smeten i formen och täck den med äppelblandningen.
  7. Ställ in i ugnen, 190 °C, 40-45 minuter.
  8. Låt kakan svalna i formen innan du tar loss den och pudra med florsocker. Du kan strö över mandelspån om du vill, och byta ut florsockret mot honung.

Tips: Kakan jäser nästan inte alls; det är normalt.

All vår honung är kontrollerad och garanterad*